Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 20:30 & Τετάρτη: 10:00 – 14:00

Ορθοδοντική παίδων

Ορθοδοντική παίδων
gia-paidia-spathis-orthodontics-ampelokipoi-athens

Ορθοδοντική παίδων

Για ορθοδοντικά προβλήματα που η διάγνωσή τους γίνεται σε μικρή ηλικία, πρέπει να ξεκινάμε τη θεραπεία άμεσα επειδή μια καθυστέρηση στην έναρξη της θεραπείας δεν θα οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα και θα κάνει τη θεραπεία δυσκολότερη. Αν π.χ. το παιδί θηλάζει το δάχτυλο και αναβάλλουμε τη θεραπεία του, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα εκεί που πιθανόν δεν θα υπήρχε. Μια άλλη περίπτωση όπου διαπιστώνουμε ότι η κάτω γνάθος είναι πιο μπροστά σε σχέση με την πάνω γνάθο έχουμε δηλ. προγναθισμό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να παρέμβει ο ορθοδοντικός για να προλάβουμε τα χειρότερα. Η έγκαιρη έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας μερικές φορές είναι επιβεβλημένη. Στην παιδική ηλικία όπου ο οδοντικός φραγμός είναι μεικτός, δηλ. υπάρχουν στο στόμα νεογιλά και μόνιμα δόντια, χρησιμοποιούμε κυρίως κινητούς μηχανισμούς δηλ. τα γνωστά μασελάκια, που μπορεί το παιδί να τα βάζει και να τα βγάζει μόνο του. Ένα μεγάλο μέρος της θεραπείας γίνεται μ΄αυτά τα κινητά μηχανήματα. Όταν στο παιδί ανατείλλουν όλα τα μόνιμα δόντια, τότε μπορούν να κολληθούν τα σιδεράκια ή Braces στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, για να ισιώσουν τα στραβά δόντια και να ολοκληρωθεί η ορθοδοντική θεραπεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορθοδοντική παίδων

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

Η πρώτη εξέταση του παιδιού από τον ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 6 με 7 χρόνων.

Κινητά & λειτουργικά μηχανήματα

Στην παιδική ηλικία όπου ο οδοντικός φραγμός είναι μεικτός, υπάρχουν στο στόμα νεογιλά και μόνιμα δόντια, χρησιμοποιούμε κυρίως κινητούς μηχανισμούς

Μεταλλικά Σιδεράκια

Είναι τα κλασσικά μεταλλικά σιδεράκια, αυτά που έχουμε δεί όλοι μας σε παιδικά και όχι μόνο, στόματα.

Κεραμικά Σιδεράκια

Είναι τα σταθερά σιδεράκια που όμως σε σχέση με τα μεταλλικά είναι λιγότερο ορατά.

Θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων, οι τρόποι και η σωστή προσέγγιση. Μάθετε περισσότερα

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχετε

Ανακάλυψε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε

s

Επικοινωνήστε μαζί μας

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτημα

    orthodontiko-iatreio-spathi-logo

    Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε την πιο σύγχρονη και ποιοτικά καλύτερη ορθοδοντική θεραπεία, σε ένα φιλικό περιβάλλον, με άριστα καταρτισμένο προσωπικό και με υψηλά επίπεδα υγιεινής.

    Where to find us

    Social Share