Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 20:30 & Τετάρτη: 10:00 – 14:00

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό
spathis-orthodontikos-ampelokipoi-athens

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

Η πρώτη εξέταση του παιδιού από τον ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 6 με 7 χρόνων. Είναι η ηλικία όπου το παιδί αρχίζει να αλλάζει τα νεογιλά δοντάκια του με τα μόνιμα δόντια, είναι η ηλικία όπου μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί του και γενικά είναι η ηλικία όπου μπορούμε να αξιολογήσουμε την οδοντική ανάπτυξη καθώς και την σκελετική αύξηση και ανάπτυξη των γνάθων του. Εάν ο γονιός παρατηρήσει ότι ένα νεογιλό δόντι έπεσε χωρίς να έρχεται το μόνιμο δόντι στη θέση του, ή η αναπνοή του παιδιού είναι δύσκολη, ή το παιδί δεν μασάει καλά, ή τρίζει τα δόντια του, ή παρατηρήσει κάποια δυσαρμονία στο πρόσωπο του παιδιού, ή το παιδί έχει κάποιες κακές συνήθειες π.χ. βάζει το δάχτυλο στο στόμα, τότε πρέπει να επισκεφθεί τον ορθοδοντικό.

Ο συνάδελφος οδοντίατρος συνήθως έρχεται πρώτος σε επαφή με το παιδί και είναι αυτός που θα δει τυχόν πρόβλημα. Η συνεργασία του με τον ορθοδοντικό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση τυχόν περιπλοκότερων προβλημάτων και έτσι στην καλύτερη λύση για το πρόβλημα του παιδιού.

Η έγκαιρη διάγνωση προβλήματος συμβάλλει:

στην πιθανή αποφυγή εξαγωγών

ελαττώνει το χρόνο θεραπείας

οδηγεί σε καλύτερο καθώς επίσης και σε

σταθερότερο αποτέλεσμα

Καμιά φορά οι γονείς πιστεύουν ότι πρέπει πρώτα να αλλάξουν τα νεογιλά δόντια του παιδιού και μετά να επισκεφθούν τον ορθοδοντικό. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ηλικία δεν παίζει κάποιο ρόλο στην ορθοδοντική θεραπεία. Συνήθως όμως το παιδί χρειάζεται νωρίτερα μια θεραπεία για να αποφευχθούν μέτρα που δεν αρέσουν σε κανέναν π.χ. εξαγωγές μονίμων δοντιών. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να συμβαδίζει η θεραπεία με την αύξηση των γνάθων για να εκμεταλλευτούμε και αυτόν τον παράγοντα. Έτσι λοιπόν ο πλέον αρμόδιος για να αποφασίσει πότε πρέπει να αρχίσει η ορθοδοντική θεραπεία είναι ο ειδικός ορθοδοντικός.

Θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων, οι τρόποι και η σωστή προσέγγιση. Μάθετε περισσότερα

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχετε

Ανακάλυψε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε

s

Επικοινωνήστε μαζί μας

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτημα

    orthodontiko-iatreio-spathi-logo

    Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε την πιο σύγχρονη και ποιοτικά καλύτερη ορθοδοντική θεραπεία, σε ένα φιλικό περιβάλλον, με άριστα καταρτισμένο προσωπικό και με υψηλά επίπεδα υγιεινής.

    Where to find us

    Social Share