Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 20:30 & Τετάρτη: 10:00 – 14:00

Τι είναι το Invisalign

Τι είναι το Invisalign
Invisalign-spathis-odontiatros-ampelokipoi

Τι είναι το Invisalign;

Η θεραπεία με Invisalign είναι η ορθοδοντική θεραπεία που γίνεται όχι με τα γνωστά σιδεράκια, αλλά με μία σειρά από λεπτές, αόρατες μεμβράνες που αγκαλιάζουν τα δόντια και εφαρμόζουν απόλυτα σ’ αυτά. Μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από πιστοποιημένους ορθοδοντικούς.

Στο πρώτο ραντεβού ο ασθενής ενημερώνεται για το πώς λειτουργούν οι νάρθηκες με παρουσίαση περιστατικών του ιατρείου στον υπολογιστή.
Οι μεμβράνες αυτές, ή νάρθηκες κατασκευάζονται αποκλειστικά και προσωπικά για κάθε ασθενή που θα ισιώσει τα δόντια του μ’ αυτή τη μέθοδο. Ανάλογα με το ορθοδοντικό πρόβλημα ο ασθενής λαμβάνει μια σειρά από αριθμημένους νάρθηκες για την πάνω και την κάτω γνάθο, οι οποίοι αντικαθιστώνται ανά 2 εβδομάδες από το επόμενο σετ. Ο αριθμός των ναρθήκων εξαρτάται από το πρόβλημα. Μπορεί να είναι 14, δηλαδή η θεραπεία τελειώνει σε 7 μήνες, μπορεί να είναι 30 ή και περισσότεροι για δυσκολότερα προβλήματα. Κάθε νάρθηκας διαφοροποιείται από τον προηγούμενο έτσι ώστε σταδιακά να μετακινηθούν τα δόντια εκεί που σχεδιάσθηκε. Έτσι προχωρά η θεραπεία μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κατασκευή των ναρθήκων γίνεται από την Align Technology, η οποία έχει αναπτύξει το λογισμικό ClinCheck, που μας επιτρέπει να δούμε ψηφιακά και τρισδιάστατα τις μετακινήσεις των δοντιών που γίνονται σταδιακά μετά τον κάθε νάρθηκα, από την αρχή ως το τέλος της θεραπείας.

Μπορούμε λοιπόν να δούμε την πορεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία και έτσι να έχουμε εμείς και ο ασθενής μια σαφή εικόνα της θέσης των δοντιών και την τελική εικόνα του χαμόγελου. Εάν ο ασθενής επιλέξει τη μέθοδο Invisalign και εφόσον ενδείκνυται για τη λύση του προβλήματός του, παίρνουμε αποτυπώματα και φωτογραφίες των δοντιών του και μαζί με μία πανοραμική ακτινογραφία αποστέλλονται στην εταιρεία Align Technology. Από την στιγμή που καταλήξουμε και εγκρίνουμε το τελικό σχέδιο θεραπείας, η παραλαβή των ναρθήκων γίνεται σε διάστημα 2 εβδομάδων. Ο ασθενής πρέπει να τους φοράει περίπου 20 ώρες το 24ωρο και να τους αφαιρεί κατά τη διάρκεια του φαγητού. Οι νάρθηκες αυτοί δεν ενοχλούν τη γλώσσα ή τα χείλη, η ομιλία δε δεν αλλάζει καθόλου. Επειδή ο ασθενής τους βγάζει μόνος του εύκολα, μπορεί να φροντίζει την υγιεινή των δοντιών του χωρίς δυσκολία. Βουρτσίζει τους νάρθηκες όταν βουρτσίζει τα δόντια του, για να παραμείνουν καθαροί. Κάθε 6 έως 8 εβδομάδες γίνεται ο έλεγχος από μάς. Επειδή μας ρωτάτε εάν η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις, η απάντηση είναι ότι πολλά ορθοδοντικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο Invisalign, όπως συνωστισμοί, στραβά δόντια, στροφές δοντιών, αραιοδοντία, ήπιες μορφές προγναθισμού, κ.α. Τελευταία εξελίχθηκε το Invisalign Teen, για εφήβους και για περιστατικά που αυτό ενδείκνυται. 

Μετά το πέρας της θεραπείας, το κέρδος είναι η λειτουργικότητα της σύγκλεισης των δοντιών, τα υγιή ούλα και περιοδόντιο, και ένα όμορφο χαμόγελο που προσφέρει αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Γιατί ίσια δόντια μπορούμε να έχουμε όλοι!

Θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων, οι τρόποι και η σωστή προσέγγιση. Μάθετε περισσότερα

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχετε

Ανακάλυψε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε

s

Επικοινωνήστε μαζί μας

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτημα

    orthodontiko-iatreio-spathi-logo

    Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε την πιο σύγχρονη και ποιοτικά καλύτερη ορθοδοντική θεραπεία, σε ένα φιλικό περιβάλλον, με άριστα καταρτισμένο προσωπικό και με υψηλά επίπεδα υγιεινής.

    Where to find us

    Social Share