Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 20:30 & Τετάρτη: 10:00 – 14:00

Τέλος θεραπείας-Συγκράτηση

Τέλος θεραπείας-Συγκράτηση
invisalign-spathis-orthodontics-athens-ampelokipoi

Τέλος θεραπείας-Συγκράτηση

Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε τα δόντια να σταθεροποιηθούν και να διατηρηθούν στη νέα τους θέση, να μην υπάρξει δηλ. υποτροπή. Υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που λέγονται retainer και εξασφαλίζουν τη συγκράτηση του αποτελέσματος. Μπορεί να είναι κινητά διάφανα συγκρατητικά μηχανήματα, τα οποία ο ασθενής φοράει σύμφωνα με τις οδηγίες του ορθοδοντικού, μπορεί επίσης να είναι ένα σύρμα κολλημένο στην πίσω πλευρά των 6 προσθίων δοντιών της άνω ή της κάτω γνάθου.

spathis-orthodontics-athens-ampelokipoi
Ακίνητο συγκρατητικό μηχάνημα

Επίσης σε περίπτωση που ο ασθενής κάνει οδοντιατρικές εργασίες πρέπει ο ορθοδοντικός να προσαρμόσει το συγκρατητικό μηχάνημα. Θα ήταν άδικο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αρχίσουν να στραβώνουν τα δόντια, επειδή βαρεθήκαμε να φοράμε το συγκρατητικό μηχάνημα, ή επειδή θεωρήσαμε ότι δε χρειάζεται πια. Επιβάλλεται η προσοχή και η καθημερινή φροντίδα με πλύσιμο του μηχανήματος.

Κινητό συγκρατητικό μηχάνημα

Το συγκρατητικό μηχάνημα είναι το α και το ω για την ορθοδοντική θεραπεία. Στην αρχή το retainer φοριέται 14 ώρες την ημέρα, μετά από έξι μήνες ο ασθενής το φοράει μόνο τη νύχτα για έξι ακόμη μήνες, μετά το μηχάνημα φοριέται κάθε δεύτερη νύχτα και ύστερα από έξι μήνες δύο φορές την εβδομάδα. Γενικά ο κανόνας είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο φορεθεί το συγκρατητικό μηχάνημα, τόσο καλύτερα είναι για τη σταθερότητα του αποτελέσματος. Οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του χρόνου της συγκράτησης, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούμε τον ορθοδοντικό. 

narthikas-sigkratisis-spathis-orthodontics-athens-ampelokipoi

Θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων, οι τρόποι και η σωστή προσέγγιση. Μάθετε περισσότερα

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχετε

Ανακάλυψε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε

s

Επικοινωνήστε μαζί μας

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτημα

    orthodontiko-iatreio-spathi-logo

    Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε την πιο σύγχρονη και ποιοτικά καλύτερη ορθοδοντική θεραπεία, σε ένα φιλικό περιβάλλον, με άριστα καταρτισμένο προσωπικό και με υψηλά επίπεδα υγιεινής.

    Where to find us

    Social Share