Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 20:30 & Τετάρτη: 10:00 – 14:00

Προγναθισμός της κάτω γνάθου ή τάξη ΙΙΙ

Προγναθισμός της κάτω γνάθου ή τάξη ΙΙΙ
prognathismos-kato-gnathou-spathis-orthodontics-athens-ampelokipoi

Προγναθισμός της κάτω γνάθου ή τάξη ΙΙΙ

Είναι η περίπτωση όπου η κάτω γνάθος βρίσκεται σε πρόσθια θέση σε σχέση με την άνω και η σύγκλειση των προσθίων δοντιών είναι αντίστροφη. Μπορεί επίσης να είναι πολύ μικρή η άνω γνάθος, (ψευδοπρογναθισμός). Συνήθως η κατάσταση αυτή συνοδεύεται από σταυροειδή σύγκλειση. Η θεραπεία ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα, δηλ. στο νεογιλό φραγμό. Επειδή υπάρχει έλλειψη χώρου στην άνω γνάθο το πρώτο που κάνουμε είναι να μεγαλώσουμε την άνω γνάθο ώστε να κερδίσουμε χώρο. Ταυτόχρονα εμποδίζουμε την αύξηση της κάτω γνάθου. Η θεραπεία είναι μακρόχρονη και καταλήγουμε συνήθως σε συμβιβασμό που πρέπει όμως να είναι αποδεκτός. Όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται, ίσως χρειαστεί μετά την ηλικία των 18 ετών μια δεύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, πιθανόν και με χειρουργική επέμβαση.

Σε συνδυασμό λοιπόν με την καθημερινή φροντίδα και το βούρτσισμα των δοντιών εξασφαλίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας θα παραμείνουν γερά, υγιή και χωρίς να προσβληθούν από τερηδόνα!

Θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων, οι τρόποι και η σωστή προσέγγιση. Μάθετε περισσότερα

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχετε

Ανακάλυψε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε

s

Επικοινωνήστε μαζί μας

Με χαρά θα απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτημα

    orthodontiko-iatreio-spathi-logo

    Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε την πιο σύγχρονη και ποιοτικά καλύτερη ορθοδοντική θεραπεία, σε ένα φιλικό περιβάλλον, με άριστα καταρτισμένο προσωπικό και με υψηλά επίπεδα υγιεινής.

    Where to find us

    Social Share